Een kleine historie. 

In 1925 zette de familie Samson de eerste schreden op het horecapad met een vestiging aan de Waal. In de jaren vijftig werd het pand aan de Houtstraat betrokken op de plaats waar het huidige café ook zijn gasten ontvangt. Café Samson wordt op verschillende momenten van de dag tot in de kleine uurtjes bezocht door een gevarieerd publiek, en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een café `classique'. Op welk moment u ons ook bezoekt, u wordt aan tafel bediend door obers, die nog obers zijn in een café zoals een café hoort te zijn.

Toen in de jaren tachtig de speciaalbieren hun intrede deden, volgde café Samson deze ontwikkeling op de voet, als een van de eerste cafés in de Keizerstad. Van latere datum zijn de espresso, cappuccino en andere koffievarianten waarvoor het café ook bekroond is. Ook de eetkaart en de wijnen hebben inmiddels een eigen plaats gekregen in het assortiment. Na uitbreiding van het café door middel van een extra zaaltje met eigen bar, biedt Café Samson bovendien mogelijkheden voor vergaderingen, borrels en feesten. Na het vertrek van de laatste Samson in 1993 wordt het café voortgezet in een traditie van tijdloos vakmanschap, resulterend in een notering in de café top 100 van Nederland!


Specialiteiten

Café Samson heeft een ruim opgezet assortiment met keuze uit zeer veel verschillende dranken. Het assortiment wordt telkens vernieuwd door met name in te spelen op de jaargetijden. Elke maand verschijnt een nieuwe wijn, port en bijzondere bieren op fles ten tonele naast het vaste assortiment.

U kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende bieren van fles. Naast de elf vaste tapbieren Heineken, Brand Up, Chateau Neubourg, Paulaner, De Koninck, Brugse Zot blond, Brugse Zot Dubbel, Tripel LeFort, Liefmans Kriek, La Chouffe, Tripel Karmeliet en onze eigen Cleijne Tripel hebben wij maar liefst acht wisselkranen. Café Samson volgt de bierontwikkelingen op de voet, en met name die van eigen land, we hebben dan ook wisselende kranen van de Jopen, La Trappe en Texelse brouwerij.

Blijf op de hoogte van het wisselend assortiment door het café te volgen op twitter, instagramfacebook of download onze gratis bier-app; waardeer je biertje en krijg zelfs smaakadvies!

Naast de vijf vaste biermenu's bieden wij ook een verrassingsbiermenu aan dat zorgt voor een aangename verrassing onder de talloze bierliefhebbers.

Tevens kunt u in Café Samson terecht voor een ruime keuze uit (speciale) jenevers, whiskeys, likeuren of non-alcoholische dranken. Voor uiteenlopende koffievariëteiten (Illy-koffie) bent u in Café Samson aan het juiste adres! Mocht u trek hebben gekregen, dan heeft u een ruime keuze uit diverse borrelhapjes, tosti's, broodjes en panini's.

Ons assortiment is online in te zien.