binnen Een kleine historie. In 1925 zette de familie Samson de eerste schreden op het horecapad met een vestiging aan de Waal. In de jaren vijftig werd het pand aan de Houtstraat betrokken op de plaats waar het huidige café ook zijn gasten ontvangt. Café Samson wordt op verschillende momenten van de dag tot in de kleine uurtjes bezocht door een gevarieerd publiek, en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een café ’classique’. Op welk moment u ons ook bezoekt, u wordt aan tafel bediend door obers, die nog obers zijn in een café zoals een café hoort te zijn.

Toen in de jaren tachtig de speciaalbieren hun intrede deden, volgde café Samson deze ontwikkeling op de voet, als een van de eerste cafés in de Keizerstad. Van latere datum zijn de espresso, cappuccino en andere koffievarianten waarvoor het café ook bekroond is. Ook de eetkaart en de wijnen hebben inmiddels een eigen plaats gekregen in het assortiment. Na het vertrek van de laatste Samson in 1993 wordt het café voortgezet in een traditie van tijdloos vakmanschap, resulterend in een notering in de café top 100 van Nederland!

Specialiteiten

binnen Café Samson heeft een ruim opgezet assortiment met keuze uit zeer veel verschillende dranken. Het assortiment wordt telkens vernieuwd door met name in te spelen op de jaargetijden.

U kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende bieren van fles. Naast de 18 vaste tapbieren Heineken, Brand Up, Chateau Neubourg, Paulaner, De Koninck, Brugse Zot BlondKasteel Rouge, IJwit, Gouden Carolus Classic, hebben wij 6 wisselkranen. Café Samson volgt de bierontwikkelingen op de voet, en met name die van eigen land.

Blijf op de hoogte van het wisselend assortiment door het café te volgen op instagramfacebook of download onze gratis bier-app voor Android en iOS; bekijk de huidige wisselfusten, waardeer je bier en krijg zelfs smaakadvies!

Naast de 5 vaste biermenu’s bieden wij ook een verrassingsmenu aan dat zorgt voor een aangename verrassing onder de talloze bierliefhebbers. Laat je vooral adviseren door een van onze biersommeliers!!!

Ons bier assortiment is natuurlijk online in te zien.

Tevens kunt u in Café Samson terecht voor een ruime keuze uit (speciale) jenevers, korenwijnen, whiskeys, likeuren of non-alcoholische dranken. Voor uiteenlopende koffievariëteiten (Illy-koffie) bent u in Café Samson aan het juiste adres! Mocht u trek hebben gekregen, dan heeft u een ruime keuze uit diverse borrelhapjes, tosti’s, broodjes en Flammkuchen. Lunchen, borrelen? Bij café Samson kun je je hart ophalen.

Ook maakt café Samson onderdeel uit van de NBF ( Nijmeegse bierfeesten ). Volg de festivals op de site van de Nijmeegse bierfeesten